XPS مخفف Extruded Poly Styrene همان پلی استایرن اکسترود شده است. عایق اکس پی اس محصولی ست که بر پایه گرانول پتروشیمی GPPS به روش تحت فشار قرار دادن مواد گرانولی در حجم ثابت و در نتیجه افزایش دما و تغییر فاز فیزیکی رخ می دهد. در فرایند تولید عایق XPS از گاز CO₂ استفاده می شود که کاملا” سازگار با محیط زیست می باشد.
فوم عایق اکس پی اس که برخی به اشتباه به آن ایکس پی اس میگویند ، یک ماده پلاستیک صلب از مواد یکپارچه به شکل سلول بسته ساخته شده است و عایق حرارتی و رطوبتی بسیار خوبی در نوع خود محسوب می شود. این فرآورده از اختلاط پلی استایرن معمولی با عوامل فوم کننده طی فرآیند اکستروژن به دست می آید. این محصول تجزیه پذیر و عاری از هرگونه گازهای مخرب محیط زیست است و به همین علت به فوم سبز معروف است.
این فوم مانند پلی یورتان از دانسیته ۲±۴۰ برخوردار است و چسبندگی آن به ورق مانند فوم پلی یورتان می باشد در نتیجه تمام خواص و مزایای پلی یورتان را در خود حفظ کرده است ولی گازهای B141 و R12 و R22 و گازهای CFC که مخرب لایه اوزون هستند حذف شده اند.
در هنگام تولید گازهای گلخانه ای تولید نمی شوند و هنگام آتش سوزی گازهای مخرب آزاد نمی شود. فوم های XPS عملکرد بهتری نسبت به فوم های پلی یورتان دارند و به همین علت می تواند جایگزین مناسبی برای عایق های پلی یورتان باشد. به دلیل ویژگی های خاص خود جهت عایق کاری دیوار و سقف ساختمان ها جایگزین پشم سنگ، پشم شیشه شده است.
اجرای پوشش نما چه در داخل و چه در خارج از ساختمان بر روی XPS الزامی است. در نمای داخلی ساختمان می توان از گچ استفاده نمود و در نمای خارجی از کامپوزیت سیمان و رنگ، سنگ و… استفاده نمود.
پلی استایرن چیست؟
ماده پلی استایرن، یک پلیمر مصنوعی مایع است. پلی استایرن جامد و حجیم شده یا Expanded Poly styrene نوعی فوم است که ما آن را به اسم یونولیت می شناسیم. این ماده به صورت مخفف به نام EPS معرفی می شود. EPS یا یونولیت انواع مختلفی دارند. هر کدام از آنها با توجه به هدف خاصی و با دانسیته های متفاوتی ( بین 5 تا 40) تولید می شوند. شناخته شده ترین یونولیت برگه های سفید رنگ است که به شکل سلولهای بسته به هم فشرده تشکیل شده است. و در بسته بندی کالاها بیشتر استفاده می شود..
با توجه به خصلت حجیم بودن پلی استایرن، فوم های تولید شده قابلیت پرکنندگی فضا را تا حد زیادی فراهم میکند . همچنین ماهیت آن به گونه ای است که می توان آن را تراشید و به شکل و حجم دلخواه تغییر داد.
EPS طی فرآیند اکستروژن (یک روش شکل دهی حجمی برای تغییر شکل مواد) به فوم و محصول جدیدی تبدیل می شود که به آن فوم XPS میگویند.
اکستروژن (Extrusion):
یک روش شکل دهی حجمی برای تغییر شکل مواد است که باعث می شود ضخامت و سطح مواد کاهش یابد. در طی فرآیند اکستروژن، ماده اولیه موردنظر درون قالب اکستروژن که سطح مقطع موردنظر روی آن ایجادشده است، فشرده میشود و درنتیجه، قطعه اکسترود شده با سطح مقطع قالب، تولید میشود.
مزیت های اکستروژن:
- برای تولید قطعات با سطح مقطع پیچیده مناسب است.
- می تواند مواد ترد و شکننده را شکل بدهد.
- سطح مقطع بسیار باکیفیت و صافی ایجاد میکندکه بسیار محکم است.
- اکستروژن میتواند پیوسته یا نیمهپیوسته باشد.
- میتواند با مواد اولیهی سرد یا گرم انجام شود.
روش تولید عایق XPS فیزیکی است یا شیمیایی؟
نوع تولید عایق XPS با روش کاملا” فیزیکی انجام می گیرد. عایق XPS به طریق فشرده سازی گرانول های GPPS و به شکل سلول بسته تولید می شود؛ به همین دلیل از استحکام بالایی برخوردار است.نوع تولید عایق XPS با روش کاملا فیزیکی انجام می گیرد. عایق XPS به طریق فشرده سازی گرانول های GPPS و به شکل سلول بسته تولید می شود؛ به همین دلیل از استحکام بالایی برخوردار است.
از کاربردهای مهم عایق XPS به موارد زیر می توان اشاره کرد
عایق XPS به دلیل داشتن ویژگی های منحصر به فرد، جایگاه ویژه ای در بسیاری از صنایع برای خود ایجاد کرده است؛
– عایق XPS در صنعت ساختمان کاربردهای بسیار زیاد و متنوعی را دارد: عایق کاری پشت بام ساختمان، عایق جداره بیرونی و داخلی ساختمان ها(عایق کردن دیوارهای داخلی و خارجی)، پوشش عایق سقف ها و کف بناها، عایق کاری پی و فونداسیون، استفاده به عنوان دیوار حائل، نماکاری ساختمان، عایق کاری باغ های پشت بامی، ساخت ابزارهای دکوراتیو داخلی و …
– به علت استحکام فشاری بالای عایق ایکس پی اس، میزان جذب بسیار پایین رطوبت و مقاومت این عایق در برابر پوسیدگی، در حوزه راهسازی و به عنوان عایق در زیرسازی جاده ها و پیاده روها، زیرسازی باند فرودگاه و ریل قطارها استفاده می شود.
– از عایق اکس پی اس برای سردخانه ها به عنوان عایق حرارتی و در جداره های یخچال های صنعتی و نیز مخازن و استخرها استفاده فراوانی می شود.
– عایق XPS در صنایع حساس و مهمی نظیر موارد زیر نیز کاربرد دارد: ساخت هواپیماهای بدون سرنشین، استفاده در بدنه هواپیما و موشک ها، ساخت قایق های ورزشی فوق سبک و غیره
مزایای استفاده از فوم xps
فوم xps یک عایق پر طرفدار پلی استایرن است. زیرا:
- عایقی محکم و مستحکم است.
- ابعاد دقیق تری دارند و به راحتی برش می خورند.
- با توجه به نوع ساختار آن، گازهای سمی در عین آتش سوزی از آن متساعد نمی شود.
- عایق خوب حرارتی، رطوبتی و برودتی است.
- با جذب آب مقاومت خود را از دست نمی دهد.
- عایق صوتی خوبی برای جلوگیری از انتقال صدا به خارج از محیط است.
- سبک است.
- ساندویچ پانل ها با فوم XPS جابجایی و نصب ساده و راحتی دارند.
- به علت سبک بودن، فشار کمتری به سازه وارد می شود. در نتیجه در برابر زلزله نیز مقاوم تر و ایمن تر است.
- فوم XPS قابل بازیافت است.
- ضایعات و دور ریز کمی نسبت به سایر محصولات مشابه دارند.
- به لحاظ بهداشتی مناسبند. جایگاه مناسبی برای رشد باکتری، قارچ، کپک و سایر آلودگی ها نیست.
- با توجه به کارآیی و خصوصیت منحصر به فردشان، هزینه کمتری نسبت به سایر مصالح سنتی دارند.
- علاوه بر عایق ساختمانی، برای آب بندی کف خیابان، استخر، تونل ها و فوندانسیون ساختمان نیز کاربرد دارد.
- قیمت آن نسبت به فوم پلی یورتان پایین تر است در حالی که کیفیت برابری دارند.
- بعد از جذب آب مقاومت خود را از دست نمی دهند.
- وزن کمی دارند و به راحتی حمل می شوند و در مقایسه با مصالح سنتی هزینه حمل بسیار کمتری دارند.
- سرعت اجرای بالایی دارند و زمان کل پروژه را کاهش می دهند.
- سبک هستند و ایمنی بالایی در برابر زلزله دارند.
- قابل شستشو هستند.
- لبه های مقاومی دارند که پوشش یکپارچه ای را ایجاد می کنند.
- جذب آب بسیار کمی دارد.
- ابعاد این فوم بسیار دقیق است.
معایب فوم های XPS
- قطعا” این محصول هم همانند سایر محصولات، در کنار تمام محاسن و مزایا، معایب و اشکالاتی را نیز دارند. از جمله:
- درجه حرارت بیش از 250 درجه آن را ذوب می کند.
- آفتاب مستقیم به سرعت آن را خراب می کند.
- فوم xps قابل اشتعال است. هرچند خاصیت خود خاموشی نسبی هم دارد. اما در هر سازه ای نباید استفاده شود. به خصوص کارگاه هایی که عملیات جوشکاری یا برقی در آنها انجام می گیرد.
- ماندن آن در طبیعت به لایه اوزون صدمه می زند.
- به علت فشردگی بیش از حد و عدم انعطاف پذیری، در پانل های ذوزنقه ای قابل فرم گیری و قابل استفاده نیست.
با توجه به مجموعه مزایا و معایب فومهای xps ، این محصول به عنوان یکی از مصالح برتر نوین ، شناخته شده است. امروزه در بسیاری از ساخت و سازها، از ساندویچ پانل با فوم xps استفاده می شود. از فوم xps در ساخت ساندویچ پانل با ورق های متفاوت استفاده می شود.
کاربرد فوم: XPS
از این محصول به دو شکل استفاده می شود:
- استفاده در هسته عایق ساندویچ پانل
- ساخت دیوار با ساندویچ پانل دیواری
- ساخت سقف عایق با ساندویچ پانل سقفی
- اجرای قطعات دکوراتیو
- استفاده مستقیم از فوم XPS در بخش های مختلف سازه مثل:
عایق کردن فوندانسیون و پی ساختمان
عایق کردن دیوارهای داخلی و خارجی
عایق خارجی و داخلی کف و سقف ساختمان
عایق کردن دیوارهای دو جداره
عایق کردن انواع استخر
عایق بندی خیابان ها
عایق کردن خطوط ریلی
عایق کاری نمای ساختمان
عایق کردن سازه های صنعتی مثل سردخانه ها، انبارها و سوله های صنعتی و کشاورزی
انواع پلی استایرن یا XPS
- پلی استایرن معمولی
پلی استایرن معمولی که با نام اختصاری GPPS شناخته می شود، برای مصارف عمومی استفاده می شود و دارای ویژگی هایی چون قدرت ضربه پذیری بالا و مقاومت مناسب در برابر حرارت می باشد. نام تجاری این عایق در بازار ایران، کریستال می باشد و دارای خاصیت دی الکتریکی است و استحکام بالایی دارد.
از این نوع عایق می توان در رادیو و تلویزیون، بدنه ساعت ها، لوازم ورزشی و اسباب بازی ها، ظروف یکبار مصرف، عایق برودتی بکار رفته در بدنه یخچال ها، فریزر ها و وسایل خانگی و همچنین در وسایل الکترونیکی، استفاده کرد.
- پلی استایرن مقاوم
پلی استایرن مقاوم که با نام اختصاری HIPS و نام تجاری هایمپک شناخته می شود، دارای مقاومت بالایی در برابر ضربه می باشد.
از این محصول نیز مانند پلی استایرن معمولی می توان در تولید اسباب بازی ها و لوازم ورزشی، عایق های برودتی در بدنه یخچال ها، فریزرها، وسایل خانگی و ظروف یک بار مصرف استفاده کرد.
- پلی استایرن انبساطی
پلی استایرن انبساطی یک نوع پلیمر سفید است که به آن مواد فوم کننده افزوده شده است. این عایق با نام اختصاری EPS و نام تجاری یونولیت، شناخته می شود.
از ویژگی های این محصول می توان به سرعت و سهولت در اجرا در سقف ها، پایداری در مقابل زلزله، وزن کم و حمل و نقل آسان، صرفه جویی در مصرف گچ و خاک و استحکام و مقاومت در برابر ضربه، اشاره کرد.
نحوه اجرای عایق پلی استایرن
- دیوار داخلی ساختمان
قطعاتی که در دیوار داخلی ساختمان استفاده می شوند، باید یک سمت آن دارای صفحه گچی و سمت دیگر آن پلی استایرن باشد. این قطعات را بر روی شبکه های چوبی، پیچ و سپس به وسیله چسب های خمیری، آن را به دیوار نصب می کنند.
- دیوار خارجی ساختمان
برای عایق کاری حرارتی دیوار خارجی ساختمان، بهتر است از پلی استایرنی استفاده کنید که ضد آب باشد. در این روش، یک شبکه فلزی بر روی عایق، کار گذاشته می شود و توسط پیچ به دیوار متصل می شود.
همچنین باید دقت داشت که متصل کردن شبکه هایی که از الیاف شیشه تشکیل شده اند به دیوار، باید به وسیله پیچ های پلاستیکی انجام شود.
بازیافت پلی استایرن
پلی استایرن از جمله محصولاتی است که قابلیت بازیافت شدن را دارا می باشد. از پلی استایرن بازیافتی برای تولید الیاف لباس، ظروف نگهداری دانه گیاهان، قاب عکس، صندلی پارکی، خط کش، بدنه چسب شیشهای، گلدان ها، اسباب بازی، چوب لباسی و مدل های ماکت معماری استفاده می شود.
عایق XPS در چه ابعادی تولید می شود؟
عایق ایکس پی اس بر حسب نوع مصرف، قابلیت تولید در طول های مختلف را دارد؛ هر چند برای سهولت در حمل و نقل تا محل اجرای پروژه، پیشنهاد می شود طول عایق XPS بیشتر از 4 متر نباشد. عایق های XPS با عرض های 60، 90 و 120 سانتی متر یا ضرایبی از این اعداد، قابلیت تولید و عرضه خواهند داشت؛ هم چنین در حال حاضر ضخامت عایق های تولیدی از 2 تا 10 سانتی متر می باشند.
مهمترین ویژگی عایق XPS چیست؟
مهمترین ویژگی این محصول فوق سبک(عایق ایکس پی اس)، منحصر به فرد و غیر قابل رقابت بودن آن است که به تنهایی یک عایق حرارتی، برودتی، رطوبتی و صوتی می باشد.
بیشترین کاربرد عایق XPS در صنعت ساختمان کدام است؟
یکی از کاربردهای اصلی عایق XPS ، بهره برداری به عنوان عایق حرارتی درکف و دیوارهای ساختمان می باشد؛ چرا که میزان هدر رفت انرژی از دیوارهای ساختمان حدود 35 تا 40 درصد برآورد می شود. عایق کردن پشت بام و کف ساختمان ها از دیگر موارد پر کاربرد عایق XPS می باشد.
اولین بهره برداری از عایق XPS در جهان، چه سالی و کجا بوده است؟
اولین بار این محصول در نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا برای ساخت قایق های سریع و سبک مورد بهره برداری قرار گرفت؛ دلیل استفاده از این محصول عدم جذب رطوبت و سبکی فوق العاده به همراه انعطاف در تغییر شکل و اجرای ابزارهای گوناگون بوده است.
تکنولوژی تولید عایق XPS به طور عمومی از سال 1940 توسط شرکت Ownscorning ایالات متحده آمریکا آغاز شده است.
اولین استفاده از عایق XPS در ایران به چه زمانی باز می گردد؟
از عایق XPS در فاز یک پروژه شهرک اکباتان (سال 1350) و زیرسازی و عایق کاری باند اصلی فرودگاه مهرآباد (دهه پنجاه) مورد استفاده قرار گرفته و از آن به بعد تا سالیان متمادی این صنعت مغفول مانده تا این که با توجه به نیاز صنعت به عایق های جدید با قابلیت های بالاتر، در سالهای اخیر شرکت هایی به تولید و عرضه عایق ایکس پی اس مبادرت کردند.
در صورت آتش گرفتن احتمالی عایق XPS ، آیا گاز سمی تولید می شود؟
خیر؛ به دلیل این که تولید عایق XPS فیزیکی است هیچ ماده شیمیایی و سمی در حریق احتمالی XPS متصاعد نمی شود. ولی نکته مهم این است که با توجه به لزوم وجود پوشش بر روی عایق XPS عملا” موضوع آتش سوزی به آسانی امکان پذیر نخواهد بود.
از منظر شعله پذیری و حریق، عایق XPS در چه مدل هایی قابل تولید است؟
برای مصارف ویژه، با ترکیب افزودنی هایی موسوم بهRetarder Fire در فرآیند تولید، XPS های “کندسوز” و “نسوز” به دست
می آید.
روش تولید عایق XPS چگونه است؟
عایق XPS از ترکیب ماده پتروشیمی GPPS و پودر سنگ و مواد پایه رنگ محصول که وارد دستگاه میکسر شده و بعد از مخلوط مواد اولیه و همزمان با تزریق گاز Co₂ مواد مذاب شده وارد دستگاه اکسترودر شده و به صورت کف در آمده و ماده کف شده در مراحل مختلف، همگن و خنک شده با ضخامت مورد نظر از خروجی اکسترودر به شکل الوار خارج شده و با دستگاههای مخصوص کالیبره شده و پس از برش به خط بسته بندی هدایت می شود. تولید عایق ایکس پی اس هیچ فعل و انفعال شیمیایی ندارد؛ به عبارت دیگر عملیات و اقدامات صورت گرفته درخط تولید و مواد اولیه به کار گرفته شده صرفا تغییرات فیزیکی ست.
مقاومت فشاری عایق XPS چقدر است؟
مقاومت فشاری عایق XPS با ضخامت 10 سانتی متر حدود 3.6 تُن در هر مترمربع می باشد.
عایق XPS در چه ضخامت هایی تولید می شود؟
عایق XPS با ضخامتهای 2 تا 15 سانتی متری تولید می شود.
دیوار سبز یا دیوار XPS چیست؟
دیوار سبز یا دیوار عایق و سبک ایکس پی اس(XPS) در واقع جزو دیوارهای خشک(Dry Wall) و پیش ساخته می باشد که از صفحات عایق XPS و سازه های گالوانیزه با مقاطع U(رانِر) و C(اِستاد) تشکیل می شود.
از دیوار سبز برای دیوارهای داخلی، پیرامونی و جداکننده ها استفاده می شود.
عایق XPS و دیوارهایی که با عایق XPS ساخته می شوند را عایق سبز و دیوار سبز نیز می گویند؛ چرا؟
به دو دلیل بسیار مهم
– در تکنولوژی جدید تولید عایق XPS به جای استفاده از گاز فریون(که مخرب لایه اُزُن هست) از گاز دی اکسید کربن استفاده می شود که کاملا با محیط زیست سازگار است.
– به دلیل قابلیت بالای عایق ایکس پی اس در عدم تبادل انرژی حرارتی و به تبع آن ذخیره قابل توجه در مصرف انرژی های مختلف (Energy Saving) که به واقع دوستدار محیط زیست و حافظ منابع تجدیدناپذیر انرژی قلمداد می شود.
ضریب هدایت حرارتی دیوار سبز(دیوار XPS)چقدر است؟
حدود 0.0304 وات بر متر در درجه سانتی گراد
وزن تقریبی هر مترمربع دیوار سبز(دیوار XPS) چقدر است؟
با پوشش و فینیشینگ متعارف، حدود 32 کیلوگرم
ضخامت دیوارهای داخلی و خارجی در دیوار سبز(دیوار XPS ) چقدر است؟
برای دیوارهای داخلی 5 سانتی متر و برای دیوارهای خارجی 7 سانتی متر پیشنهاد می شود. بدیهی است که با پوشش های بعدی بر روی دیوار، ضخامت دیوارها افزایش پیدا خواهد کرد.
با استفاده از دیوار سبز(دیوار XPS )، سازندگان ساختمان از چه مزایای قابل توجهی بهره مند می شوند؟
اضافه بنای مفید؛ به دلیل ضخامت کم دیوار سبز در قیاس با سایر مصالح حدود 10 تا 15 درصد اضافه بنای مفید محقق می شود.
سبک سازی غیر قابل رقابت و صرفه جویی در خرید آهن آلات که از این مزیت می توان با اصطلاح “دیوار رایگان” نام برد؛ چرا که با استفاده از دیوار سبز، سازه ی اصلی بَنا به طور چشمگیری سبک سازی خواهد شد و هزینه دیوار سبز از محل صرفه جویی که بابت کاهش خرید فولاد صورت می گیرد، پرداخت می شود.
رعایت کامل مبحث 19 مقررات ملی ساختمان؛ با استفاده از عایق XPS در این دیوار، تلفات انرژی به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یافته است.
سرعت اجرای بسیار بالا؛ یک تیم سه نفره مجرب در طول یک روز کاری تا 70 مترمربع قادر به احداث دیوار خواهند بود که این امر باعث کوتاه شدن زمان سرمایه گذاری برای ساخت و ساز و در نتیجه بازدهی بالای سرمایه گذاری ها را در پی خواهد داشت.
امکان ساخت و ساز در چهار فصل سال و با شرایط اقلیمی متفاوت
امکان دستیابی به جداول زمان بندی و برنامه ریزی طرح
عدم نیاز به قاب در و پنجره؛ با استفاده از دیوار سبز، دیگر نیازی به ساخت و هزینه برای نصب قاب در و پنجره(نعل درگاه) نخواهد بود.
عدم تولید پرت مصالح؛ با توجه به تناسب تولید و ارسال عایق XPS مطابق با مشخصات نقشه و سفارش کارفرما، کاهش تقریبا صد در صدی نخاله های ساختمانی حاصل می شود.
∎∎∎ موارد بالا را می توان در یک جمله ی کلیدی و مهم برای هر سرمایه گذار و سازنده ای خلاصه کرد:
ساخت یک بَنای مستحکم و ایمن و استاندارد با کاهش بسیار قابل توجه در هزینه های تمام شده در قیاس با ساخت دیوارهایی از مصالح دیگر
اجرای تاسیسات بر روی دیوار سبز(دیوار XPS ) چگونه است؟
برای نصب تاسیسات مکانیکی و الکتریکی با دستگاه مخصوص شیار زن بر روی دیوار سبز و طبق نقشه تاسیسات، مسیر عبور تعبیه می شود؛ بدیهی ست که اجرای مسیر تاسیسات قبل از پوشش بر روی دیوار انجام می شود. سرعت بالای اجرا و عدم تخریب بخشی از دیوارکه در دیوارهای دیگر جزو مسائل اجتناب ناپذیر است، از نکات قابل توجه در این موضوع می باشد.
سرعت اجرای دیوار سبز(دیوار XPS ) چقدر است؟
در شرایط عادی، تیم سه نفره مجربی می توانند حدود 70 مترمربع دیوار را در یک روز کاری احداث نمایند؛
بدیهی ست با این روش اجرای دیوار سبز، کارفرما علاوه بر کسب امتیازات ذکر شده برای بنای ساخته شده با دیوار XPS صرفه جویی قابل ملاحظه ای در زمان انجام پروژه ها و به تبع آن بازگشت سریع سرمایه را، شاهد خواهد بود.
از ویژگی های قابل توجه دیوار سبز(دیوار XPS) به چه مواردی می توان اشاره کرد؟
– ایمنی در برابر زلزله
– کاهش چشمگیر وزن سازه
– ممانعت از انتقال حرارت و به تبع آن کاهش حدود 25 درصدی ظرفیت تاسیسات حرارتی و برودتی
– افزایش 10 تا 15 درصدی فضای مفید داخلی
– کاهش قابل توجه انتقال صدا بین فضاها
– افزایش عمر مفید ساختمان و ارتقای ایمنی و استحکام بنا
– قابلیت نصب اجسام و تجهیزات سنگین (مانند کابینت، پکیج، انواع نمایشگرها و …) بر روی دیوار
پوشش(نماکاری) بر روی دیوار سبز(دیوارXPS ) با چه مصالحی قابلیت اجرا دارد؟
دیوار سبز با پوشش ملات راش (سیمان پلیمری راش) بهترین چسبندگی را با انواع مختلف اندودها ی مالشی و پاششی پیدا می کند؛ به طور کلی تمامی پوشش های سنتی و مدرن بر روی دیوارهای XPS قابل اجرا می باشند.
موارد استفاده ملات پلیمری راش چیست؟
ملات راش به عنوان پوششی سیمانی و پایه معدنی و جاذب آب بوده که با خاصیت چسبندگی بسیار بالا بر روی هرگونه موادی جهت به وجود آمدن سطحی زبر و پوشش دهنده ی سطوح برای اجرای ملاتی ثانویه به کار می رود.
مواد تشکیل دهنده ملات راش چیست؟
ملات راش متشکل از ماده پایه سیمان و ترکیبات پلیمری و چسبناک به همراه افزودنی سیلیس جهت بالا بردن ضریب اصطکاک سطح و حجم دهی به محصول نهایی می باشد.
طرز تهیه ملات راش چگونه است؟
این ملات به صورت خشک ارائه می شود(سیمان پلیمری راش) و برای اجرا و آماده سازی آن کافیست 35 درصد سیمان پلیمری راش(ملات راش) را با 65 درصد آب غیر شور به مدت 5 دقیقه در دستگاه میکسر با یکدیگر مخلوط کنیم.
مقدار پوشش مورد نیاز با ملات راش چقدر است؟
حداقل ضخامت پوشش 2 و حداکثر 4 میلی متر کافی ست.
نحوه اجرای ملات راش چگونه است؟
این ملات به وسیله نازل مخصوص پاششی و دستگاه کمپرسور بر روی سطوح اجرا می شود.
میزان اجرای ملات راش در یک روز چقدر است؟
یک گروه دو نفره در یک روز می توانند حدود 300 متر مربع ملات راش را اجرا کنند.
برای پوشش یک مترمربع از یک سطح چه مقدار سیمان راش استفاده می شود؟
برای تهیه ملاتی که حدود یک متر مربع از سطح مورد نظرمان را پوشش دهد به یک کیلوگرم سیمان راش نیاز خواهیم داشت.
شرایط لازم و استاندارد برای اجرای ملات راش چه می باشد؟
اصولا” کلیه سطوح اعم از سطوح فلزی، معدنی و پلیمری باید عاری از گرد و غبار بوده و خشک باشد تا خللی در قدرت چسبندگی ملات راش ایجاد ننماید. قابل ذکر است که روغن و چربی تاثیری در میزان چسبندگی این ملات ندارد.
اجرای ملات راش بر روی چه سطوحی مناسب است؟
– سطوح معدنی مانند آجر و سیمان و گچ و …
– بر روی مواد و مصالح نوین ساختمانی مانند عایق ایکس پی اس، یونولیت و …
– بر روی انواع فلزات
بازار مواد عایق و جایگاه XPS
همانطور که در نمودار زیر مشاهده می شود XPS از جمله عایق های کم کاربرد است که هنوز در صنعت عایق جایگاه خود را پیدا ننموده است. به لحاظ حجم بازار این ماده عایق پس از پشم سنگ، فوم پلی اورتان، یونولیت (EPS) و پلی اتیلن با حجم بازار 830 هزار تن (2016) در جایگاه ششم قرار داشته و پیش بینی رشد بازار آن برای سال 2021 با نزدیک به 40 درصد افزایش برابر با 1.16 میلیون تن برآورد می شود.
ویژگی آزمون فوم پلی استایرن اکسترود شده (فوم XPS )
مشخصات فنی عایق XPS Foam :
جدول ضریب مقاومت حرارتی بر حسب ضخامت