سقف کاذب پوشش غیرباربری است که بعد از سقف سازه ای اجرا می گردد. نقش این سقف به عنوان یک عنصر معماری پوشاندن تاسیسات زیر سقف اصلی سازه، آکوستیک نمودن فضا، ایجاد حجم های دکوراتیو، جلوگیری از رطوبت و اتلاف دما، ایجاد بستر نورپردازی مدرن متناسب با فضا و … می باشد. از جمله مواردی که در انتخاب سقف کاذب برای فضاهای مسکونی، تجاری، اداری و … از اهمیت ویژه ای برخوردار است می توان به سبک بودن، دسترسی آسان به تاسیسات پشت سقف کاذب در صورت بروز اشکال تاسیساتی، عدم آسیب به ساکنین فضا در زمان وقوع حادثه اعم از زلزله، سیل و آتش سوزی و همچنین توجه به جذابیت های معماری این عنصر ساختمانی نظیر تنوع بافت و رنگ، قابلیت انعطاف پذیری در اجرا و …. اشاره کرد.
از طرف دیگر این پوشش نه تنها زیبایی سقف را دو چندان می کند، بلکه با استفاده از آن می توان تاسیسات و سیم کشی ها را پوشش داد و دغدغه مخفی نگه داشتن آنها را رفع نمود. سقف کاذب نوعی سقف ثانویه برای ساختمان محسوب می شود که در پایین سقف اصلی نصب می شود و عیوب آن را برطرف می سازد.
این سقف ارتفاع اتاق را کاهش می دهد، به همین منظور برای جلوگیری از ایجاد فضایی محدود و تنگ آن را لزوما” دیوار به دیوار اجرا نمی کنند. امروزه با خلق ایده های جدید، طرح های متنوعی برای سقف کاذب ارائه می شود که می توان با توجه به سلیقه و دکوراسیون مورد نظر آن ها را انتخاب نمود.
طراحی سقف های کاذب از جمله جذاب ترین موضوعات در معماری می باشد. با استفاده از این نوع سقف ها می توان تغییری اساسی در دکوراسیون داخلی به وجود آورد. این سقف ها با طراحی های منحصر بفرد و جذاب دکوراسیون را زیباتر نشان می دهند و جلوه ای متفاوت به آن می بخشند. از قابلیت های ویژه سقف کاذب این است که می توان در آن نورپردازی انجام داد و فضایی دکوراتیو و دلنشین به نمایش گذاشت.
گاهی سقف کاذب برای تاکید بر یک نقطه از منزل مانند میز نهارخوری اجرا می شود که این کار ایده ای بسیار جالب و چشمگیر است. این سقف یکنواختی فضا را از بین می برد و آن را به مرکز توجه تبدیل می کند. از سقف کاذب نه تنها برای پوشش سقف اتاق بلکه برای سقف حمام و سرویس بهداشتی نیز استفاده می شود.
سقف هایی که در این قسمت از خانه نصب می شوند اصولاً ضد آب هستند و مقاومت بالایی در برابر نفوذ آب و رطوبت دارند. سقف کاذبی که برای مکان های مرطوب کاربرد دارد، از PVC ساخته می شود.
سقف کاذب نوعی پوشش جدید است که امروزه اکثر افراد به آن گرایش پیدا کرده اند و برای دکوراتیو نمودن منزل خود از آن استفاده می نمایند. این سقف جایگزین مناسبی برای گچ کاری محسوب می شود و سازه آن به صورت پیش ساخته در کارخانه تولید می گردد.
سقف کاذب را با مصالح بسیار سبک می سازند و فریم آن را به دیوارهای مجاور متصل می کنند تا هنگام وقوع زلزله در اثر تکان های شدید منجر به تخریب دیوار نشود.
در ادامه به معرفی انواع سقف کاذب و بررسی مزایا و معایب برخی از متداول ترین آن ها می پردازیم. سقف چوبی، سقف کاذب آلومینیومی، سقف کاذب پلکسی)طلقی( سقف کاذب رابیتس سیمان و رابیتس گچ، سقف های گریلیوم، سقف کناف آرمسترانگ و کناف پنل گچی، سقف کاذب PVC و …
مزایای استفاده از سقف کاذب
- سقف کاذب قابلیت جا به جایی دارد و هزینه اجرای آن در مقایسه با تعمیر و بازسازی سقف اصلی ارزان تر خواهد بود.
- این سقف نقش بسیاری در جذب صدا دارد بنابراین از انتقال سر و صدا بین طبقات جلوگیری می کند.
- تعمیر سقف کاذب آسان است.
- این سقف لوله ها و سیم کشی های رد شده در سقف اصلی را پوشش می دهد.
- اجرای سقف کاذب نقش بسزایی در بهینه سازی مصرف انرژی دارد؛ زیرا از هدر رفت انرژی گرمایشی و سرمایشی جلوگیری می کند.
- با استفاده از سقف کاذب می توان نورپردازی های بسیار زیبا در فضای مورد نظر اجرا نمود.
- اگر سقف کاذب درست اجرا شود، می تواند مصرف سوخت در ساختمان را به حداقل برساند.
- نصب عایق های حرارتی و اجرای سقف کاذب بدون هیچ نوع درز می تواند انتقال حرارت را کاهش دهد.
معایب استفاده از سقف کاذب
- سقف کاذب ارتفاع اتاق را کمی کاهش می دهد، زیرا در زیر سقف اصلی نصب می شود.
- عمر این نوع سقف کوتاه است و نیازمند مراقبت می باشد.
- این سقف بعد از چند سال غبار گرفته و رنگ پریده می شود.
- مقاومت و استحکام این سقف مانند سقف اصلی نیست و در برابر حوادث طبیعی امکان تخریب آن وجود دارد.
انواع سقف کاذب
- سقف کاذب رابیتس
سقف رابیتس یکی از رایج ترین انواع سقف کاذب است. رابیتس نوعی ورق مشبک از جنس گالوانیزه است که توسط سیم آرماتوربندی به شبکه فرعی وصل می گردد. رابیتس در دو نوع برجسته و مسطح ساخته می شود که نوع برجسته آن برای دهانه های بزرگ و نوع مسطح آن برای دهانه های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد.
سازه سقف رابیتس متشکل از نبشی، میلگرد و لایه رویه (ورق های مشبک گالوانیزه) است. از مزایای این نوع سقف می توان به دسترسی آسان به مصالح، طرح پذیری متنوع و سرعت اجرای مناسب آن اشاره نمود. این سقف علاوه بر مزایای نام برده شده دارای معایبی نظیر مصرف زیاد گچ، وزن زیاد، سرعت اجرای پایین و محدودیت آب و هوایی هنگام گچ کاری می باشد.
- سقف کاذب کناف
کناف سقف در اکثر ساختمان های امروزی به چشم می خورد و به صورت پنل های گچی مسطح به سقف اصلی نصب می شود. این سقف در دو مدل سقف کاذب کناف یکپارچه و سقف کاذب کناف مشبک اجرا می گردد. سقف کاذب کناف یکپارچه از یک زیرسازی فولادی سبک وزن ساخته شده که پنل های گچی روکش دار بر روی آن نصب می گردد.
اما سقف کاذب کناف مشبک از سازه های سپری و تایل های سقفی به صورت یک شبکه تشکیل شده که توسط آویز به سقف اصلی متصل می شوند. این سقف وزن بسیار سبکی دارد و قیمت آن نیز ارزان می باشد. علاوه بر آن این نوع سقف نیاز به رنگ آمیزی ندارد و تعمیر و نگهداری آن نیز آسان است. سقف کناف در دو نوع دکوراتیو و ساده طراحی و اجرا می گردد.
از جمله ویژگی های سقف کاذب کناف می توان به جدول زیر زیر اشاره کرد.
مقاومت کافی در برابر حریق و رطوبت پنهان کردن تاسیسات مکانیکی عایق صوتی و حرارتی مقاوم در برابر زلزله اجرای آسان ایمنی بالا | ساخت فضای تزئینی به زیباترین شکل افزایش سطح زیربنای سازه مفید از نظر زیست محیطی عدم نیاز به جوشکار شکل پذیری بالا سبک و وزن کم |
عوامل تاثیرگذار بر قیمت کناف
قیمت کناف بر اساس طرح و حجم آن می تواند تفاوت هایی داشته باشد. پس بهتر است پیش از اجرای سقف کناف نسبت به برآورد تقریبی هزینه و قیمت، اطلاع کسب کنید.
براساس محاسبه میزان مساحتی که برای کناف کاری در نظر دارید، مصالح کاربردی و ابزار استفاده شده و در نهایت دستمزد استادکار قیمت سقف کناف را برآورد میگردد.
بخش اصلی در هزینه کناف کاری به مصالح و ابزاراستفاده شده و کیفیت آنها برمیگردد به طوریکه ۵۰٪ قیمت کناف را شامل می شود .که میتوانید ضمن حفظ سلیقهتان، از مشورت با متخصص این کار نیز بهره مند شوید .
برآورد قیمت اجرای کناف:
برآورد نهایی به شرکت کناف کار و نصابان آن بستگی دارد. معمولا” شرکت ها بر اساس تعداد نفرات و دستمزد آنها، مدل کناف، متراژ سقف، تعداد تایل های گچی استفاده شده، نوع مصالح درزگیر، هزینه ایاب و ذهاب و غیره هزینه را بر اساس هر مترمربع از شما اخذ می کنند.
کاربرد انواع کناف:
- کناف MR:
این نوع صفحات روکشدار برای مناطقی که از رطوبت برخوردار هستند بسیار مناسب اند، زیرا ضد آب و ضد رطوبت می باشند. این نوع کناف ها بسیار مقاوم اند.
- کناف FR:
این نوع محصول ضد حریق است و معمولا در ستون و دیوار ها به کار می رود تا جلوی آتش سوزی گرفته شود.
- کناف FM:
کناف اف ام معمولا” در ساختمان های لوکس و پر واحد استفاده می شود چرا که قابلیت این نوع صفحات هم ضد حریق و هم ضد آب است و استقامت ساختمان را افزایش می دهد. معمولا کاربرد این نوع کناف ها مخصوص به موتور خانه ها می باشد.
- کناف RG:
کناف آر جی نوع معمولی کناف ها است که قابلیت ضد حریق یا ضد آب ندارد و معمولا” برای زیبایی معماری یک ساختمان به کار می رود.
- سقف کاذب با پنل های از پیش ساخته گچی
جنس این سقف از آلومینیوم است و قطعات از پیش آماده گچی درون آن قرار می گیرند. امکان ایجاد طرح های گوناگون و تعویض قطعات سقف کاذب با پنل های از پیش ساخته گچی وجود دارد و می توان آن را با پرداخت کم رنگ آمیزی کرد. این سقف از مقاومت بالایی در برابر حریق برخوردار است و با محیط زیست سازگاری دارد. علاوه بر آن ایمنی آن در برابر زلزله بالا است و اجرای آن نیز به سرعت و به آسانی صورت می گیرد.
- سقف کاذب گریلیوم
سقف کاذب گریلیوم نوعی سقف تزئینی محسوب می شود و جنس آن از آلومینیوم یا آلیاژ است. گریلیوم به سقف باز معروف است و آنچه که بعد از نصب سقف دیده می شود حفره های مربعی شکلی است که در مجاور یکدیگر نصب شده اند.
سقف گریلیوم را می توان به تنهایی و یا ترکیب با دیگر سقف های کاذب اجرا نمود. از مزایای سقف گریلیوم این است که می توان در پشت آن کانال و دریچه کار کرد، زیرا هیچ چیز جز چراغ از آن دیده نمی شود. نصب این سقف کاذب مانند سایر سقف ها توسط آویز و با استفاده از زنجیر یا سیم مفتول انجام می شود.
- سقف کاذب چوبی
این نوع سقف حسی گرم و دلپذیر القا می کند و تاثیر شگرفی بر زیبایی دکوراسیون داخلی می گذارد. این سقف دارای یک بخش اصلی که متشکل از چهار تراش یا فولاد است، تشکیل شده و قسمت فرعی آن نیز از چوب می باشد. نحوه نصب سقف کاذب چوبی بدین نحو است که قبل از اجرای لمبه کوبی، کلاف کشی و تراز سقف با چهارتراش چوبی مناسب در دور تا دور آن انجام می شود. جنس لمبه های چوبی از چوب نراد خارجی است.
- سقف کاذب ترکیبی
سقف ترکیبی از اجرای چند نوع سقف کاذب که به شکل یک طرح هندسی در آمده اند ایجاد می شود. برای اجرای این سقف باید به این نکته توجه داشت که طرح انتخابی مناسب با سازه های سقف کاذب باشد. قبل از نصب سقف کاذب ترکیبی، زیرسازی مناسب با آهن کشی یا بدون آن باید انجام شود.
- سقف کاذب آلومینیومی
این نوع سقف با استفاده از تایل های آلومینیومی و بدون نیاز به بتونه کاری و پیچ نمودن تایل ها به سپری اجرا می شود. سقف کاذب آلومینیومی را می توان تعمیر کرد و به فضای پشت آن دسترسی داشت.
قسمت های مختلف این نوع سقف در جای خود نصب می شوند، برای مثال اگر امکان تعریق و وجود رطوبت در پشت سقف وجود داشته باشد از تایل های روکش شده با پی وی سی و پشت فویل دار استفاده می شود و اگر هدف از نصب این سقف صرفاٌ برای تزئین باشد از تایل های ساده رنگی استفاده می گردد. علاوه بر آن اگر سقف کاذب به عنوان عایق آکوستیک نصب می شود باید تایل های پانچ دار برای اجرای آن به کار برده شوند.
سقف کاذب دامپا یا سقف کاذب نواری جزء سقف های کاذب آلومینیومی محسوب می شود که از طریق شکل دادن پنل های آلومینیومی ایجاد می شود. نصب و اجرای سقف کاذب دامپا به راحتی و به سرعت انجام می شود و پانل های آن را می توان از سمت پایین سقف جا زد و یا آن ها را جدا نمود.
این پانل ها غیر قابل اشتعال هستند و رنگ آن ها ثابت است. سقف دامپا قابل شستشو است و عمر مفید آن نیز بالا می باشد. این سقف با توجه به محلی که در آن نصب می شود متفاوت است. برای مکان هایی که نیاز به عایق صوتی ندارند از نوع ساده و برای مکان هایی که باید اکوستیک شوند از نوع سوراخ دار استفاده می شود.
- سقف کاذب آکوستیک
در اجرای این سقف از متریال هایی نظیر پلاک های چوبی و گچی، ورقه های مقوایی فشرده و پارچه چین دار استفاده می شود. از ویژگی های این سقف می توان به سادگی، ضد صدا و حریق بودن و قیمت مناسب اشاره نمود. از این نوع سقف در مکان هایی که انعکاس صوت و میزان سر و صدا در آن ها بالاست استفاده می شود از جمله سالن کنفرانس ها و سینماها.
- سقف کاذب طلقی
سقف کاذب طلقی نمونه ای از سقف های کاذب پرکاربرد می باشد. از ویژگی های این مدل سقف کاذب می توان به قابلیت عبور نور از آن ها اشاره کرد. در سیستم اجرایی این سقف ها از شبکه بندی کناف استفاده می شود. از مزایای استفاده از این سقف کاذب می توان به هزینه مقرون به صرفه و سرعت نصب بالای آن ها اشاره کرد.
- سقف کاذب آسمان مجازی
نمونه ای دیگر از سقف های کاذب، سقف کاذب آسمان مجازی یا سقف کشسان می باشند. همانطور که از اسم آن پیداس آسمان مجازی یک نوع سقف کاذب است که طرح آسمان، ابر، درختان، ستاره ها و کهکشان هارا تداعی میکند. این نوع سقف ها باورق پلی کربنات و چاپ طرح های باکیفیت تبدیل به سقف آسمان مجازی میشوند.تنوع طرح و رنگ این محصول بسیار زیاد است برای همین طرفداران زیادی پیدا کرده است، در صورتی که ساختمان به گونه ای است که از قبل پروفیل های مخصوص به نصب سقف کاذب در آن به کار رفته باشد، می توان از تایل های مخصوص استفاده کرده و نسبت به نصب سقف آسمان مجازی اقدام کرد.
- سقف کاذب شیشه ای
در سقف های شیشه ای از شیشه های تزیینی برای پوشش سقف استفاده می شود. در اکثر مواقع از شیشه های سکوریت در این مدل بکار می رود. این نوع سقف قابلیت ورود نور را دارا می باشد و تمیز کردن و شستشوی آن به راحتی انجام می گیرد. همچنین از مزیت های این سقف ها این است که در طرح ها و رنگ های مختلف می توان آن را اجرا کرد.
سقف کاذب شیشه ای معایبی نیز دارد از جمله این که وزن آن زیاد می باشد و هزینه نصب بالایی دارد. همچنین در شرایطی مانند زمین لرزه، احتمال شکستگی آن هرچند به میزان کم، اما وجود دارد.
- سقف کاذب آی گلس
سقف کاذب آی گلس، سقف رایجی در ایران است و مواد اولیهاش در داخل کشور تولید میشود. این نوع سقف، از تایل های شفاف آکریلیک ساخته شده و روشنایی را به خوبی از خود عبور میدهد. ترکیب سقف آی گلس با انواع سقف کاذب به خصوص ام دی اف ظاهری بسیار زیبا و جذاب را بوجود می آورد. آی گلس دارای وزنی سبک می باشد و طرح بندی های بسیار متنوعی دارد.
از سقف کاذب در چه محیط هایی می توان استفاده کرد؟
استفاده از سقف کاذب، در قسمت های مختلف خانه امکان پذیر می باشد. از جمله ویژگی های منحصر بفرد سقف های کاذب می توان به زیبایی و قیمت مناسب اجرای آن ها اشاره کرد. طراحی این گونه سقف ها متفاوت بوده و سلیقه های مختلف را پاسخگو می باشد.
- سقف کاذب سالن پذیرایی
سقف کاذب کناف یکی از بهترین انتخابها در دکوراسیون داخلی سالن پذیرایی می باشد که جلوه ای مدرن و زیبا را برای شما به ارمغان می آورد. سقف کاذب کناف در کنار نورپردازی مناسب می تواند فضا را بزرگ تر نشان دهد و جلوه ای لوکس و زیبا به سالن پذیرایی ببخشد.
- سقف کاذب سرویس بهداشتی
از جمله قسمت هایی که می توان از سقف کاذب در طراحی آن استفاده کرد، سرویس بهداشتی می باشد. استفاده از سقف کاذب در قسمت هایی که رطوبت در آن ها بالای می باشد، گزینه ای بسیار مناسب برای انتخاب می باشد. این گونه سقف ها پایین تر از سقف معمولی قرار گرفته و از این رو می تواند لوله کاری های انجام شده در سقف را بپوشاند.
- سقف کاذب حمام
نمونه ای از بهترین انواع سقف های کاذب که می توان در طراحی حمام مورد استفاده قرار داد، سقف کاذب پی وی سی می باشد. چرا که این سقف کاذب PVC در محیط های مرطوب از مقاومت بالایی برخوردار می باشند. هم چنین اجرای این مدل سقف کاذب بسیار مقرون به صرفه می باشد.
- سقف کاذب اتاق خواب
استفاده از سقف های کاذب در اتاق خواب می تواند به مدرن شدن این مکان کمک کند و فضایی دلنشین را بوجود بیاورد. بهترین سقف کاذبی که در این قسمت خانه می توانید استفاده کنید، کناف است. استفاده از کناف به همراه چراغ های ال ای دی توکار، فضای اتاق را بسیار زیبا و در عین حال آرامش بخش خواهد کرد.
- سقف کاذب آشپزخانه
انتخاب سقف کاذب برای آشپزخانه گزینه بسیار مناسبی می باشد و از میان انواع آن، سقف کاذب کناف و سقف کاذب مجازی نمونه ای از بهترین آن ها می باشد که می توان مورد استفاده قرار داد.
- سقف کاذب در کتابخانه
استفاده از سقف کاذب در طراحی کتابخانه می تواند گزینه ای مناسب برای انتخاب باشد. استفاده از نمونه چوبی این سقف ها در کنار سایر المان های چوبی فضایی رسمی و چشم نواز ایجاد خواهد کرد. این ایده برای طراحی دفترکار خانگی نیز می تواند نتیجه خوبی در پی داشته باشد و در جهت طراحی فضایی گرم و راحت به شما کمک کند.
- سقف کاذب محیط های اداری
در فضاهای ادارای نیز به دلیل وجود تاسیساتی که از سقف عبور کرده اند، بهترین انتخاب، کناف خواهد بود. کناف به دلیل انعطاف پذیری بسیار بالا، سهولت کار و اجرای سریع، میتواند فضایی ایده آل را برای کار و فعالیتهای اجتماعی بوجود بیاورد. از آنجا که افراد زیادی در طول روز وقت خود را در محیط های اداری سپری می کنند، پس انتخاب یک سقف کاذب مناسب می تواند فضا را دل بازتر کند.
- سقف کاذب پارکینگ
گاهی وقتها پارکینگ در فضای باز قرار داره و بعضی وقتها هم تو خونههای آپارتمانی و مسکونی. ایجاد یک سقف کاذب یا پارکینگ تو فضای باز یا ویلاها مانع از این میشه که ماشینتون در معرض نور مستقیم خورشید در تابستون یا بارش برف و بارون در زمستون قرار بگیره. این سقف کاذب مانع از تغییر رنگ خودرو میشه و عمر خودرو رو افزایش میده. اما پارکینگهایی در ساختمونهای تجاری یا اداری قرار میگیره، به نوعی طراحی میشه که دما رو حفظ کنه و مانع از انتقال سروصدا به خونهها بشه. برای همین توجه به جزئیات و شیوه ساخت سقف پارکینگ از اهمیت زیادی برخورداره. از اونجایی که سقفهای پارکینگ در مدلهای متنوعی در بازار ارائه میشن، در ادامه این مقاله سعی میکنیم تا یک مرور کلی روی انواع مختلف اونها داشته باشیم و با ارائهی مدل های متنوع بیشتر با سقفهای کاذب پارکینگ آشناتون کنیم.
انواع سقف کاذب پارکینگ
1) سقف کاذب پارکینگ حیاط (سایبان پارکینگ)
سایبان پارکینگ یک سازه خیلی ساده است که در حیاطها، دانشگاهها، مدرسهها، ویلاهای بدون پارکینگ یا مجموعههای ورزشی دیده میشه. مزیت این سایبانها اینه که با توجه به تعداد اتومبیلها یا محیطی که قصد دارین در اون پارکینگ بسازین، طراحی میشن و لازم نیست نگران کمبود فضا یا زیبایی بصری محیط باشین. چند نمونه از سایبانها رو میتونین تو عکسای زیر ببینین.
2) سقف متحرک پارکینگ
سقفهای متحرک از موادی ساخته میشه که اتصال ثابتی با هم ندارن و هر قسمت این سقف قابلیت داره تا با دست برداشته باشه. اما ممکنه از خودتون بپرسین چرا باید سقف متحرک استفاده کنم؟ گاهی وقتها ما نیاز داریم تا تجهیزات امنیتی در پارکینگ نصب کنیم یا مثلا ممکنه برای ارتباط، از آیفونهای مختلف در پارکینگ بهره ببریم. برای این کار نیاز به سیمکشی داریم و معمولا سیمکشی پشت دیوار یا سقف پنهان میشن. اگر زمانی در استفاده یا کارکرد دوربینهای مداربسته یا آیفون به مشکل خوردیم خیلی راحت میتوانیم به تاسیسات و سیمکشیهای اون دسترسی داشته باشیم.
مثلاً در عکس بالا، چراغهایی روی سقف نصب شده. اگر یکی از اینها بسوزه شما خیلی راحت میتونین سقف رو جابهجا کنین و اون رو تعمیر کنین.
3 ) کناف سقف پارکینگ
در سقفهای کناف از پنلهای گچی استفاده میکنن که طرح هندسه سادهای داره و میتونه به شکل صاف یا منحنی باشه. این سقفها شباهت خیلی زیادی به سقفهای گچی و سنتی داره چون از سازههایی تشکیل میشه که بعد از نصب میشه رنگشون کرد. شما حتی میتونین زیر این سقفها نور مخفی نصب کنین تا نمای زیباتری داشته باشین. چند نمونه از سقف کاذب کناف پارکینگ رو در ادامه براتون آوردیم.
4) سقف کاذب چوبی پارکینگ
یک مدل دیگه از سقفهای کاذب، سقف کاذب چوبیه. شما میتونین برای ساختن سقف کاملا” از چوب استفاده کنین یا اینکه برای تزئین اون از چند تا الوار چوبی بهره بگیرین. سقف کاذب چوبی مزایا و معایب مخصوص خودش رو داره. از مزایاش میشه به این اشاره کرد که خیلی نمای پارکینگ و محیط رو زیبا و دلنشین میکنه. اما الوارهای چوبی خیلی گرون و هزینهبره و حتی ممکنه دچار آفت بشه! اما اگر از چوب با کیفیت استفاده کنین و برای تزئین از چند تا الوار چوبی بهره ببرین مشکل چندانی براتون پیش نمیاد. از تصاویر زیر میتونین برای تزئین سقفهای پارکینگ تون استفاده کنین.
5) سقف کاذب برای صرفهجویی در انرژی
یک مدل دیگه از سقفهای کاذب هستند که با فاصله زیر سقف پارکینگ قرار میگیره و یک عایق نسبتا ضخیم ایجاد میکنه تا از ورود سرما به خانههای آپارتمانی جلوگیری کنه. با این سقفها دیگه لازم نیست که تو زمستان نگران سرمای کف زمین باشین و انرژی اضافی هم هدر نمیشه.
قسمتهای مختلف سقف کاذب
سقف کاذب از بخشهای مختلفی تشکیل شده که بسته به نوع سقف و محل کاربرد آن بعضی قسمتها اضافه میشوند. اگر بخواهیم پیچیدهترین سقف کاذب را در نظر بگیریم از شش قسمت تشکیل میشود که به ترتیب زیر است:
- میلگردهای عمودی و افقی: با توجه به جنس سقف اصلی که اگر بتنی و تیرچه بلوک است یا تیرآهن، میلگرد با سایز ۱۰ تا ۱۲ را بهصورت عمودی به ترتیب قبل از بتنریزی در فاصله یک متر از هم نصب میکنند یا به تیرآهن جوش میدهند. در این حالت میلگردهایی که با فاصله یک متر از هم هستند، سرشان برای راحتی مراحل نصب سقف کاذب خم میشود و میلگردهای افقی در این قسمت به صورت دو ردیف از راست و چپ به انتهای میلگردهای عمودی و خودشان متصل میشوند و شبکهای از مستطیلهای کوچک با ابعاد یکسان تشکیل میدهند؛ البته گاهی ممکن است بهجای میلگردهای افقی از نبشی یا سپری نیز استفاده شود.
- نبشی: بین دیوار و ساختار کلی سقف کاذب نبشی به وسیله میلگرد و یا گچ، نقش متصل کننده دیوار به سقف کاذب را دارد.
- ورقههای آکوستیک: ورقههایی به صورت پلاک چوبی، گچی و مقوایی (حالت مقوایی سوراخ منظم دارد و سفید رنگ است) که برای ایزولاسیون و عایق صوتی استفاده میشود.
- چوبهای چهارتراش: این سازه به عنوان قسمت قبل از ورقه آکوستیک نصب میشود که از چوبهای تراش خورده با ابعاد معین است؛ در دو مرحله از چوبهای چهارتراش ساختمانسازی که در مرحله اول اتصال با سیم به نبشی و در مرحله دوم با میخ به چوبهای سری اول است. باید توجه داشت که این قسمت در صورتی وجود دارد که قسمت آخر سقف کاذب ورقه آکوستیک باشد.
- رابیتس: این سازه به عنوان قسمت قبل از گچکاری نصب میشود که از شبکه فلزی توری مانند تشکیل شده و به میلگردهای افقی گفته شده وصل میشود. باید توجه داشت که این قسمت در صورتی وجود دارد که قسمت آخر گچکاری باشد و نباید فاصل رابیتس از سقف اصلی زیاد باشد تا نمای سقف کاذب نامتوازن شود.
- گچکاری: برای گچ کاری از کچ و خاک برای محکمکاری و عبور از سوراخهای رابیتس استفاده کرده و میتوان از لایههای یونولیتی یا قالبهای گچی برای آخرین لایههای پوششدهی استفاده کرد.