حق شارژ ساختمان خود زیر مجموعه ای کامل از خدمات مالی و حقوقی سیستم ساختمانی می باشد.خیلی از مردمان ایران علاقه ای به زندگی در آپارتمان نداشته اما با توجه به گرانی ملک مجبور به زندگی در آنها می باشند.به جرات می توان گفت موضوع پرداخت این هزینه برای هر واحد یکی از مشکلات موجود در زندگی آپارتمان نشینی می باشد چرا که اکثریت اطلاعات کافی در این زمینه را ندارند.
جالب است بدانید خیلی سر این موضوع در ساختمان ها بحث می شود و نتایج خوبی را هم به همراه خود نمی آورد.برخی از عزیزان این مبلغ را یک هزینه مازاد بر مخارج ساختمانی می دانند.
مطالبی که در این مقاله خوانده میشود
- توضیح شارژ ساختمان
- چه قسمت هایی شامل هزینه شارژ می شود؟
- هزینه های ساختمان
- برآورد میزان مبلغ حق شارژ ساختمان در هر واحد از جه روش هایی صورت میگیرد؟
- بین مستاجر و مالک چه کسی باید شارژ را پرداحت نماید؟
- در صورت پرداخت نکردن شارژ چه باید کرد؟
- سوالات پرتکرار
- خطاهای رایج مدیریت برای جمع آوری شارژ
حق شارژ ساختمان چیست؟
این قضیه از سال 1343 طبق قانون دریافت هزینه شارژ در قوانین تملک مجموعه آپارتمانی,مکتوب و در آن ذکر کرده اند که باید به مدیر مجموعه پرداخت شود. هزینه پرداختی از طرف ساکنان که در جهت صیانت از قسمت های مشاع یک ساختمان پرداخت می شود تعریف مطلوبی برای این موضوع باشد.خیلی از ساکنان از بیشتر قسمت های آپارتمان مانند پارکینگ,حیاط و … استفاده نمیکنند و معتقدند که این هزینه شامل حال آنان نمی شوند.اما باید بدانید پرداخت مبلغ مربوطه چه برای مالکان و ساکنین, حتی در صورت استفاده نکردن از بخش های مختلف ساختمان الزامی می باشد. در مقاله مدیریت ساختمان گفتیم که مدیر و هیئت مدیره در مورد نحوه پرداخت بر اساس متراژ,ثابت و ترکیبی از این دو حالت متناسب با هر واحد می توانند تصمیم گیری کنند.
چه قسمت هایی شامل هزینه شارژ می شود؟
با توجه به ماده 28 قوانین آپارتمان نشینی(تملک) بخش های زیر شامل این هزینه می باشند, همچنین تمامی ساکنین ملزم به پرداخت آن می باشند.
- ایزوگام(نوعی عایق مناسب و کاربردی برای پوشاندن سقف پشت بام برای جلوگیری از نفود آب به سقف و ریزش آن)
- بیمه های ساختمانی ( مانند: بیمه آتش سوزی)
- مخارج عمومی ساختمان و صیانت از آن ها ( مانند: بهداشت,روغن آسانسور ,تعمیرات و …)
- هزینه های مرتبط با حیاط, گل و گیاهان همچنین رسیدگی به شاخه درختان در صورت رشد بیش از حد
- مخارج قبوض آب,برق و گاز در صورت مشترک بودن و سرایدار
جدای از این موضوعات هزینه پرداختی با توجه به ویژگی های ساختمان مسکونی مورد نظر می تواند حالات مختلفی داشته باشد.هیئت مدیره با با بررسی های لازم می تواند زمینه های فوق را کم بکند همچنین متناسب با ویژگی های آپارتمان مخارج جدیدی برای پرداخت حق شارژ ساختمان مکتوب کنند.نکته ای که ساکنان عزیز یک مجموعه ساختمانی باید بدانند این است که اگر به هر کدام از بخش های مشترک(عمومی) ضرر و آسیبی از طرف آنان وارد بشود برای جبران خسارت وارده باید هزینه ای علاوه بر شارژ پرداخت بکنند.به طور کلی هزینه شارژ جدا از خسارت وارده به بخش عمومی ساختمان می باشد.
هزینه های ساختمان
نسبی
به مخارجی از ساختمان که متعلق به بخش های مشترک مانند بیمه آتش سوزی, نگهداری آسانسور و … باشد هزینه نسبی گویند.قابل ذکر است,مخارجی که صرف صیانت از بخش های ساختمان می شوند در این هزینه گنجانیده شده اند.طبق مقررات آپارتمان نشینی این هزینه نسبی با در نظر گفتن متراژ هر واحد,پارکینگ وتعداد اعضای هر خانوار بررسی می شود.
فرض کنید در ساختمانتان حیاط یا موارد دیگر مجموعه به صورت مشاع باشد و برخی از ساکنان از آن استفاده کنند طبق تبصره سه, مخارج آن شامل همه استفاده کنندگان می باشد.منظور از مشاع بودن این است که ساکنین یا مالکان آپارتمان به آن قسمت دسترسی داشته باشند.یکی از مهمترین قوانین آپارتمان نشینی قانون شماره چهارده می باشد که در آن راجع به بیمه کردن ساختمان در مقابل حوادث برای پرداخت خسارات وارده صحبت کرده اند.به طور کلی وظیفه این کار بر عهده مدیر ساختمان می باشد که در صورت عدم پیگیری تمامیه عواقب متوجه مدیر می باشد.
پایا(ثابت,همیشگی)
همان طور که از اسمش پیداست یک هزینه ثابت برای تمامی واحد ها بوده و ارتباطی به متراژ,تعداد خانوار,پارکینگ و … ندارد و برای همه ساکنان یکسان است.مثالی که میشه برای این مدل هزینه ها آورد می توان به تعمیرات و نگهداری ساختمان ,مخارج نگهبانی,بخش های مشاع و غیره اشاره کرد.به زبان ساده این موضوع به هزینه های ثابت داخل ساختمان برمیگردد همچنین به مخارج فیزیکی آپارتمان ربطی ندارد و جدای از آن می باشد.موضوع میزان مبلغ پرداختی برای هزینه های ثابت در جلسات عمومی مالکین مطرح خواهد شد و متناسب با تعداد واحد ها برای آن میزان مناسبی تعیین می شود,همان طور که گفته شد در اکثر مواقع بین واحد ها تمایزی صورت نمیگیرد.
بخش های مشترک
یکی از هزینه های ساختمان مربوط به قسمت های مشترک بین ساکنین می باشد که به نام بخش های مشاع یک ساختمان نامیده می شود.به طور کلی تصمیم گیری برای این بخش به موافقت حداقل 70 درصد از ساکنین ساختمان نیازمند است, مدیر و هیئت مدیره هم نمی توانند به تنهایی برای بهبود این بخش تصمیم گیری نمایند.بررسی های لازم برای اینگونه از قسمت های یک ساختمان معمولا” در جلسات عمومی ساختمان مطرح می شود.
برآورد میزان مبلغ حق شارژ ساختمان از راه های مختلف
در جلسات مجمع, هیئت مدیره با در نظرگرفتن ویژگی هر واحد از ساختمان میزان مبلغ پرداختی را از طریق روش های زیر محاسبه می کنند.
- واحد, مساحت (متراژ),به صورت تعداد اعضا(نفری)
- واحدی و مساحتی(متراژ) در کنار یکدیگر, همچنین نفری در کنار واحدی و ترکیبی از این دو
- نفری در کنار مساحتی(متراژ)
- واحدی در کنار نفری مساحتی(متراژ)
- برآورد بر اساس بررسی های لازم برای مخارج مجموعه های آپارتمانی مسکونی
واحدی
به دلیل سازگاری و معقول بودن این روش در اکثر سیستم های مسکونی,تجاری و اداری این نوع از محاسبه شارژ بیشتر مورد استفاده می باشد.اگر خوب به لغت واحدی توجه کنیم متوجه خواهیم شد که این شارژ مربوط به واحد های یک مجموعه می باشد به طوریکه مقدار هزینه پرداختی برای تمامی واحد ها یکسان می باشد.
حال اگر فردی به عنوان مثال پارکینگی یا انباری در ساختمان داشته باشد آیا مبلغ پرداختی برای آن شخص افزایش می یابد؟ بله, باید هزینه آن برای اشخاص استفاده کننده در همان مبلغ لحاظ شود و ماهیانه برای مدیریت ساختمان پرداخت گردد. مجموعه هایی که واحد های آن ویژگی های یکسانی دارند همچنین گاز و آب آنان از کنتور مرکزی برای هر واحد مجزا باشد می توانند به این روش روی آورند.این نکته همیشه یادتان باشد اگر مجموعه ای سیستم گرمایشی و سرمایشی را داشته باشد موضوع کلا” فرق میکند به طوریکه مدیر و هیئت مدیره در جلسات عمومی باید برای آن تصمیم گیرند.
متراژی
کاملا” بدیهی است که ساکنین یا مالکین محترم باید بر اساس مساحت و متراژ واحد خود, مبلغ مورد نظر ماهیانه را برای مدیریت ساختمان واریز نمایند.برای اینکه بهتر درک کنیم فرض کنید در واحدی 60 متری زندگی می کنیم و به ازای هر متر باید هزار تومان پرداخت شود, که مبلغ پرداختی بر اساس هزینه هر متر شصت هزارتومان می شود.این حالت از روش های ذکر شده بسیار مناسب برای ساختمان هایی با واحد های متفاوت از نظر متراژی می باشند.
نفری
وقتی صحبت از این روش می شود متناسب با تعداد اعضای هر واحد از یک مجموعه ساختمانی مبلغ پرداخت خواهد شد,در نظر داشته باشید این روش برای ساختمان های اداری و تجاری مناسب نیست.با توجه به مثالی که برای متراژی در قسمت بالا زدیم حالا فرض کنید هزینه هر نفر در هر واحد 20 هزار تومان باشد,واحدی که 10 نفر در آن زندگی می کنند باید مبلغ چهارصد هزارتومان ماهیانه به مدیریت بدهند.
نفری در کنار متراژی
این روش ترکیبی از نفری و متراژی بوده به طوریکه بر اساس تعداد ساکنین در یک واحد و متراژ همان واحد, مبلغ مورد نظر برای مدیریت پرداخت می شود.طبق قوانین, تناسب یک به چهار برای چنین روش هایی استفاده می شود,به زبان ساده هنگامی که برای متراژ مبلغ تعیین می شود نسبت یک به چهار برای همان حالت نفریست.برای مجمتع های مسکونی که تفاوت متراژ در واحد های آن وجود داشته و ساختمان دارای سیستم آبرسانی غیرمرکزی نباشد بسیار کاربردی است.البته که سیستم گرمایشی و سرمایشی هم دخیل می باشد.
واحدی در کنار متراژی
در این حالت حرف از یک هزینه ثابت کنار یک هزینه غیر ثابت زده می شود.این هزینه ثابت و غیر ثابت به ترتیب واحدی و متراژی می باشند که باهم دیگر جمع می شوند و در آخر هر ماه برای مدیر واریز می گردد, همچنین در نظر داشته باشید که هزینه متراژ یک هزینه متغیر می باشد.این حالت از شارژ دقیقا” مناسب ترکیبی از مجموعه های مسکونی و اداری در یک قالب است یعنی هم مسکونی و هم اداری است.همان طور که در نفری به همراه متراژی صحبت کردیم سیستم های گرمایشی و سرمایشی همچنین آبرسانی در این موضوع دخیل خواهند بود.فرض کنید شارژ ثابت و متراژی برای یک واحد در ساختمان مسکونی به ترتیب 30 هزار تومان و 400 تومان می باشد. نتیجه گیری می شود اگر واحدی 100 متر باشد مبلغ پرداختی برای مدیریت طی هر ماه 70 هزار تومان برآورد خواهد شد.
واحدی در کنار نفری
طبق مورد فوق در این روش هم 2 هزینه ثابت و غیر ثابت با یکدیگر جمع می شوند و به صورت ماهیانه برای مدیریت پرداخت می شود.هزینه ثابت واحدی و غیر ثابت نفری می باشد, به طوریکه این هزینه غیر ثابت متناسب با تعداد اعضای یک واحد برآورد می شود.چنین روشی قطعا” برای ساختمان های مسکونی با واحد های یکسان از لحاظ متراژ بسیار مفید می باشد.
واحدی در کنار نفری متراژی
در این روش ترکیبی از یک هزینه ثابت و دو هزینه غیر ثابت به ترتیب واحدی , نفری و متراژی می باشد.فرض کنید در یک واحد مسکونی برای هر متر 1500 تومان و برای هر نفر 15000 هزار تومان و مبلغ ثابت 30000 هزار تومان باشد.حال باید متناسب با متراژ و تعداد اعضا مبلغ با هزینه ثابت جمع شود.مانند قسمت واحدی در کنار متراژی در همان ساختمان مسکونی متناسب با ویژگی های نام برده شده کاربردی است.
مخارج یک ساختمان
در این حالت ابتدا تمامی مخارج انجام شده برای ساختمان جمع آوری و بین تمامی واحد ها برای پرداخت سهم خود تقسیم می شود.طبق روال برای پرداخت هزینه های برق,آب و گاز به ترتیب روش های واحدی , نفری و متراژی است.
اگر واحد یک ساختمان خالی باشد در این حالت چه باید کرد؟
در این حالت اصولا” نیاز به پرداخت هزینه نیست, مگر در حالتی که ساختمان نیازمند تعمیرات اساسی در قسمت های خاص باشد که باید در آن صورت هزینه پرداخت شود.به زبان ساده اگر ساختمان نیاز به تعمیرات داشته باشد چه در صورتی که از واحد خود استفاده کنید و یا نکنید ملزم به پرداخت آن خواهید بود.رنگ کردن دیوار های راه پله یا بازسازی بعضی از آن ها به دلیل ریزش جزو این هزینه ها می باشد.
البته در برخی ساختمانها به دلیل هزینه های بالای نگهداری ساختمانها و نیز استهلاک تاسیسات و غیره بخشی از شارژ و یا حتی به صورت کامل (براساس قوانین وضع شده در آن ساختمان )هم پرداخت می گردد.
نکته ای که در مورد حق شارژ ساختمان قابل ذکر است این طور بیان می شود که هیئت مدیره و مدیریت ساختمان با توجه به مخارج و هزینه ها می توانند از واحد خالی هم مبلغ پرداختی را دریافت کنند.
هزینه شارژ برای نوزاد!
زمانی که یک نفر به اعضای خانواده اضافه می شود,برخی از هزینه های داخلی آن واحد افزایش پیدا میکند همچنین مقداری از این هزینه ها مربوط به مخارج شارژ ماهیانه خواهد بود.می توان به بالارفتن میزان استفاده آب,برق و گاز در این واحد ها اشاره کرد که ملزم به پرداخت مبلغ بیشتری خواهند بود.تصمیم گیری در این باره به عهده هیئت مدیره و مدیریت ساختمان خواهد بود چرا که در قانون به طور کلی درباره این موضوع صحبت نشده است. اما با مطالب گفته شده منطقی به نظر می رسد که مبلغ بیشتری از آن واحد اخذ شود.
مستاجر باید شارژ ساختمان را پرداخت کند یا مالک؟
هزینه های پرداختی توسط مستاجر:
- شارژ ماهیانه
- مخارج خدمات آسانسور(در حالت مختلف دسته بندی می شود اگر هزینه زیاد باشد به عهده مالک است)
- قبوض برق ,آب ,گاز و مخابرات به صورت ماهیانه
- خسارات وارده از طرف مستاجر به ساختمان
- پرداخت هزینه های شهرداری (عوارض قبلی یا پسماند سالیانه)
- مشکل فاضلابی مربوط به واحد مستاجر (اگر قبل از جا به جایی مستاجر به واحد کنونی مشکل داشته باشد بر عهده مالک است)
- مخارج نظافت کلی ساختمان مانند پارکینگ و راهرو ها همچنین سرایدار و نگهبان آپارتمان
هزینه های پرداختی توسط مالک :
- مخارج بالا در بازسازی و مرمت و ترمیم ساختمان
- پرداخت هزینه های شهرداری (عوارض بازسازی به صورت سالیانه)
- رسیدگی به ریزش و ترک خوردن لوله ها برای جلوگیری از حوادث جبران ناپذیر
مسایل مهم در واحد اجاره ای
- اطلاعات لازم قبل از زندگی در واحد اجاره ای مورد نظر از مقدار شارژ و بستانکاری قبلی آن
- اگر در حین قرارداد حرفی از پرداخت شارژ نشد یعنی وظیفه رسیدگی و پرداخت مبلغ بر عهده مدیر آن واحد می باشد.
- اگر در حین قرارداد حرفی از پرداخت شارژ شد یعنی وظیفه رسیدگی و پرداخت مبلغ بر عهده مستاجر آن واحد می باشد.
- بنا به هر دلیلی اگر مدیر این مبلغ را پرداخت نکند شخص مستاجر می تواند طبق قوانین آپارتمان نشینی از هزینه پرداختی هر ماه جهت اجاره به مالک کم کند و همان مقدار کاهش یافته را برای مدیریت جهت شارژ واریز نماید.
- بنا به هر دلیلی اگر هر دو شخص مالک و مستاجر مبلغ پرداختی شارژ را واریز نکند,مدیر می تواند درخواست ملاقات اشخاص را برای حل این مشکل داشته باشد.
- یادتان باشد زمانی که قصد اجاره واحدی را در دفاتر املاک و اسناد داشتید مطابق رسم درخواست تسویه حساب های قسمت های مشترک ساختمان برای شما وجود دارد,در صورت تایید و رضایت می توانید به خرید ادامه دهید.
- حتما” قبل از اینکه قرار داد خود را ببنید علاوه بر نکات بالا موضوعات مرتبط به حق شارژ ساختمان را پرس و جو کنید.
طبق قوانین تملک مدیر ساختمان هیچ تعهدی در این زمینه نداشته چرا که مقداری از این هزینه های پرداختی در جهت رسیدگی به برخی از کارهای ساختمان صورت خواهد گرفت.
در صورت عدم پرداخت حق شارژ ساختمان با اشخاص چه باید کرد؟
یکی از مشکلات رواج یافته در زندگی آپارتمان نشینی همین موضوع می باشد به طوریکه بسیار راه کار در این زمینه برای حل این موضوع پیشنهاد می شود.در صورت عدم پرداخت هزینه حق شارژ هر واحد مدیریت ساختمان می تواند اقدامات زیر را انجام دهد.
- متذکر شدن به اشخاص در جهت تسویه حساب
- اگر مالک یا مستاجر مبلغ شارژ را برای مدیر واریز نکنند, طبق قوانین تملک مهلت ده روزه برای پرداخت قسمت های مشاع صورت میگیرد.
- بنا به هر دلیلی اگر بعد از ده روز مبلغ شارژ پرداخت نشود,مدیر می تواند خدمات قسمت های مشترک را برای اشخاص بدهکار محدود نماید.
- برخی از عزیزان باز هم بعد از قطع خدمات, شارژ واحد خود را برای مدیر واریز نمیکنند در این صورت مدیر می تواند به منابع قضایی جهت بررسی و رسیدگی مراجعه کند.در نظر داشته باشید که اگر میزان این مبلغ کمتر از بیست میلیون بود نباید به دادگاه مراجعه شود بلکه باید به مراکز حل اختلاف رجوع کنید.
سوالات پر تکرار
اگر برخی از ساکنین از آسانسور استفاده نکنند در مبلغ شارژ تاثیر دارد؟
به زبان ساده آسانسور جزو قسمت های مشاع یک ساختمان به حساب می آید , می توان نتیجه گرفت که کلیه مالکین ساختمان ملزم به پرداخت هزینه های مربوط به قسمت های مشترک مانند آسانسور,نظافت, نگهبانی و … می باشند.یادتان باشند اگر شخصی از آسانسور استفاده نکند باز هم باید مبالغ مربوطه به آن را هم در شارژ و یا اگر تعمیری نیاز داشت پرداخت کرده و ممانعت در این زمینه نکند.مالکین طبقه اول همیشه در این زمینه اعتراض دارند, چرا که فرض بر این گذاشتند که از آسانسور در طول سال استفاده ای نکردند.
چنانچه هزینه های پرداختی شارژ هر ماه مورد استفاده قرار نگیرد چه باید کرد؟
یکی از مشکلات رایج که ساکنین ساختمان به آن توجهی ندارند این است که اگر مبالغ شارژ جمع آوری شده مورد استفاده قرار نگیرد, می توانند در ماه های آتی از پرداخت شارژ خود را منع نمایند.ساکنین نمی توانند به خاطر عدم استفاده از مبالغ جمع آوری شده,هزینه شارژ ماهانه را برای مدیر واریز نکنند.همچنین هئیت مدیره باید از این مبالغ پرداختی توسط مالکین نگهداری و صیانت کند.
اگر کسی به بخش های مشاع ساختمان ضرری بزند آیا باید بر روی هزینه شارژ ماهانه برای آن شخص مبلغی اضافه کرد؟ به هیچ عنوان موضوع شارژ را با بقیه مشکلات یکی نیست. زمانیکه شخصی آسیب به بخش های مشترک ساختمان مانند پارکینگ وارد کند,جبران خسارات وارده بر عهده همان فرد است و باید مسئولیت کار خود را قبول کند.این هزینه مازاد که برای خسارت به وجود آمده باید خود فرد شخصا” این مبلغ را برای حل مشکل پرداخت کند.
قطع کردن خدمات ساختمان چه زمانی توسط مدیر انجام می گیرد؟
زمانی که شخصی به پرداخت شارژ ماهانه توجهی نکند همچنین مدیر به آن یادآوری کند و باز هم به بی توجهی خود ادامه دهد مدیر می تواند دخالت کند. این دخالت صرفا” قطع کردن خدمات قسمت های مشاع ساختمان بعد از تذکرات لازم می باشد و نمی تواند خدمات اختصاصی را محدود کند.اگر مدیر با محدوده اختیارات خود خدمات اختصاصی واحدی را دچار مشکل کند پیگرد قانونی به همراه دارد و می توانند از مدیر شکایت کنند.
اگر همگی ساکنان یک ساختمان نسبت به مبلغ شارژ اعتراضی داشته باشند و مدیر بی توجه کند چه باید کرد؟چنین موضوعی را باید با دادگاه یا شورای حل اختلاف جهت رسیدگی سریع تر در میان بگذارید.در این حالت معمولا” منابع قضایی درخواست شواهدی مبنا بر زیاد گرفتن حق شارژ ساختمان توسط مدیر را می خواهند که با ارایه آن می توانید به کارهای قانونی بپردازید.
خطاهای رایج مدیریت برای جمع آوری شارژ
اگر مقاله مدیریت ساختمان گروه سارنگ را مطالعه کرده باشید در آنجا ذکر کرده ایم که وظیفه جمع آوری حق شارژ ساختمان بر عهده مدیریت می باشد.در واقع زمانی که شخصی برای مدیریت انتخاب می شود مسئولیت کلیه این موضوعات را بر عهده او می باشد مخصوصا شارژ ساختمان.حال ممکن است شخص مدیر توجهی زیاد به کارها و اقدامات ضروری ساختمان نکند,در این قسمت به بررسی تک تک آن ها می پردازیم.
جمع آوری صورت جلسه های مجمع
کلیه مصوباتی که در جلسات مجمع گرفته میشود باید حتما” آن را صورت جلسه کرد همچنین مدیریت ساختمان از آن صیانت کرده و در جای مناسبی قرار دهد.حتما” مطلع هستید که صورت جلسات مجمع به امضای تمامی حاضران در آن روز صورت میگیرد و همه موافقت خود را اعلام می کنند.اگر کسی بعد موافقت خود پشیمان شود, مدریت ساختمان با ارایه امضای شخص معترض می تواند آن را از اعتراض خود منع نماید.دلیل اصلی توجه زیاد به این موضوع دقیقا” همین مطلب فوق می باشد چرا که مهمترین مدرک برای ارایه اسناد و تصمیمات همین صورت جلسات می باشد.این اسناد می تواند برای ارایه به مراجع قضایی در مقابل اشخاصی که معترض هستند ارایه شود.اگر نیاز به مطالب بیشتری در این زمینه دارید پیشنهاد میکنیم قانون دوازدهم تملک را مطالعه کنید.
بیمه
یکی از وطایف بسیار مهم مدیریت ساختمان که باید آن را در اولویت کار های خود قرار دهد بحث بیمه ساختمان در مقابل تمامی حوادث می باشد.اگر ساختمان بیمه نشود تمامی خساراتی وارده بر عهده مدیر است و باید پاسخ گو در مراجع قضایی باشد. همچنین تمام اعضای ساختمان توانایی تنظیم شکایت در این زمان را خواهند داشت.اصولا” در جلسات مجمع این موضوع خیلی بیان می شود و از اهمیت خاصی هم برخوردار است چرا که خسارات وارده جبران ناپذیر میباشد.
بیمه نامه شامل چه مواردی می شود؟
با توجه به خسارات وارده به ساختمان و کم توجهی مدیر مجموعه, شرکت های بیمه تاسیس گردند.این شرکت ها با مدیریت ساختمان برای بیمه مجموعه قراردادی تنظیم می کنند که به اسم بیمه نامه معروف است.شرکت مورد نظر مالکین و ساکنان ساختمان را در مقابل کلیه حوادث جانی و مالی مورد پوشش خود قرار می دهد.در ادامه به بررسی بعضی از موضوعات می پردازیم.
- حوادثی نظیر سقوط آسانسور,ریزش دیوار و یا ترکیدگی لوله پارکینگ,خسارات در استخر و آتش سوزی
- خسارات وارده به نگهبان و سرایدار همچنین محل سکونت آنان
- افتادن اجسام از طبقات بالا در حیاط یا بیرون از محوطه ساختمان
- بررسی خسارات وارده به ساختمان های مجاور
در نظر داشته باشید که ابتدا باید کارشناس مربوطه بیاید و بررسی های لازم را انجام دهد,بعد از این کار با توجه به نظر مراجع قضایی به پرداخت خسارات وارده می پردازد.
صیانت
می توان به جرات بیان کرد وظیفه مدیر به طور کلی صیانت از ساختمان می باشد به طوریکه تمامی کارها در جهت حفظ و تامین آرامش بیشتر ساکنین صورت گیرد.این اقدامات صرفا” برای جلوگیری از بروز هر گونه آسیب و صدمه ای به ساکنین همچنین ساختمان می باشد.زمانیکه حادثه ای در ساختمان رخ دهد و مسئول این کار انتخاب نشده باشد تمام خسارات وارده بر عهده مدیر خواهد بود.
علاوه بر آن بیمه کردن آسانسور هم جزو این اقدامات می باشد چرا که خیلی از اعضای ساختمان از این وسیله برای بالا و پایین آمدن استفاده می کنند. به یاد داشته باشید رسیدگی منظم به آسانسور از طرف شرکت مربوطه تنها زمانی صورت میگیرد که تمامی اعضا ساختمان مبلغ شارژ را سر زمان مقرر واریز نمایند.
یک پاسخ
محاسبه و تعیین شارز در ساختمان بسیار حائز اهمیت بوده و باعث تعیینم هزینه ها و موجودی صندوق به شکل منطقی و پیشرو در انجام کارها خواهد بود.